Friday, March 17, 2017

Nice view from Bukit Batu Putih Gopeng


Assalamualaikum.
Tak sabarnya nak story entry ni. Tapi apakan daya. baru sekarang ada masa nak story morry. Memang tak de masa nak type. mana nak cari leptop yamg dah rosak motherboard lagi. 
Kali ni sis pergi Bukit Batu Putih, Gopeng. Tapi ni bukan Gunung Batu Putih, Ipoh yang tinggi tu tau. Lokasi dia senang ja. korang godek-godek la internet.Bettwr korang keluar ikot tol Gopeng ambik kiri. Dalam 500 meter ada satu lorong kawasan perkampungan.
Korang baru temgok view ni.. seriusly cantikkk angat.
Time ni member yang plan. dia call ajak hiking. sebab dia kerja petang. Jadi plannya esok pagi. coz i cuti malam. Tanya dulu kul berapa nak pi. Mula-mula decide nak pi lepas subuh. Tapi memeba ajak tukar plan pi kul 5 pagi. Wahhh. memang terifikir confirm dapat tengok sunset.

Memang kami naik dalam gelap. cantik kan. 
 Time ni pukul 6.30naik atas. Sebenarnya sesat. Sebab sampai Ipoh awal. Solat dekat sebelah tol.

Okey. Sebenarnya ada orang yang rajin nak guard kita orang. Nanti i tunjukkan ye


Haaa. ni yang nak tunjuk sangat-sangat. view dia memang cantik. Adoi.. oramg duk buat apa kat bawah. hahaha


Ni la geng hiking sis. Kali ni dah dua bukit dia ikot. lepas ni ada kitorang pi Bukit Kledang. nanti sis update diary ni ye.


Dia la yang guard. Memang berterima kasih sangat-sangat sebab bawak pusing-pusing kawasan ni.

Tak salah nak cari hobi dan minat.

Kadang-kadang bila sis pi mana-mana lepas hiking ada jugak yang sindir-sindir. "amboi, pi hiking. Dengan bestfriends". Sebenarnya tak suka. Yela bukan salah pun nak bersukan
 Kalau tak suka jangan sebuk kan. duk diam. Tak guna pun duit minyak sapa-sapa. Haha. tengah emo ni.haha



Bila korang naik mana-mana bukit or gunung. digalakkan bawak beg pastik. mana tahu ada sampah sendiri ataupun yang orang tak reti bahasa. bolehlah kumpulkan. 




Turun darioada bukit. Member yang guard tu rajin pulak tunjuk kedai mee kari yang sedap dekat situ. aisehh. Memang la sis tak gemar mee kari. Habis-habis dapat laksa yang orsem ni.


Kalau nak tahu Bukit batu putih tu berdekatan dengan perkampungan orang asli. Atas pada jalan tu ada resort. Atas...atad tu memang ada air terjun. cantik. cuma tersorok sikit.


Dapat la usha mat salleh duk memanjat. haha..

Sekarang sis memang duk view memanjat. Sebab rasa ada kepuasan bila memanjat tu.

Okey nak tidur dah. Assalamualaikum semua..

Good night... 

6 comments:


  1. Hi Ierah, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete
  2. Nice story.....abg rain pun nak ke sana january ni....rainforest-tracker's.blogspot.my

    ReplyDelete
  3. Senang x nak cari jalan nak naik atas tu? mmg kene ada guide ke ?

    ReplyDelete
  4. Binance exchange is the top- brand exchange used to manage your business and takes it inaccurate direction. If you encounter any issue while working on Binance exchange, you can get in touch with the well-versed executives by dialing Binance contact service number 1800-665-6722 The executives are always at your doorsteps to assist you. You can call them any time as per your requirement and eradicate all your queries and glitches in the least possible time.


    Binance Support number
    Binance Phone number
    Binance Customer Support number
    Binance Customer Service number
    Binance Customer Care number
    Binance Helpline number
    Binance Help Desk number
    Binance number
    Binance Exchnage Support number
    Binance Exchange Phone number

    ReplyDelete
  5. Error occurrence is quite normal when you work on Itbit. To fix the errors all at once, you can dial Itbit Support number +1800-665-6722 which is functional throughout the year. The customer care knows all the means and methods that can easily erase your problems in no time. You can get in touch with Binance expert’s team at any time as per your convenience and avail endless solutions and remedies related to the errors and queries.
    itbit number
    itbit Support Number
    itbit Phone number
    itbit Support
    itbit Support phone Number
    itbit Customer Support

    ReplyDelete