Thursday, March 27, 2014

Dimanakah Tahap Cara Penutupan Aurat Anda?

Assalamualaikum w.b.t



Ini adalah perkongsian untuk diri saya dan semua pembaca entry. Ierah post entry ni bukan nak tunjuk diri ni bagus. Bukan sama sekali. Kadang-kadang kesedaran yang hadir dalam diri tiba-tiba je datang. Tapi perubahan untuk berubah susah sangat. Sebab kita tahu, sesuatu yang dilakukan datang dari diri sendiri dan kehendak yang ingin berubah dan semua itu datang dari HATI.

Sekarang korang mesti perasan tentang fesyen yang meluas. Kalau ada trend mesti nak ikot. Kalau tak ikot dikatakan mundur, lepas tu membe ada yang cakap “ish tak pandai berfesyen ke” itu la…ini la…

Baru-baru ni Ierah bukan terbaca. Just bila pegang n'fon mesti selalu usha Instagram jap. Adalah Instagram someone ni. Dia ada post satu pic. Simple pic, but pic ni buat Ierah terfikir.


Bila tengok balik. Kita sendiri boleh agak dimana tahap penutupan aurat kita. 
Jadi ada satu petikan yang  Ierah baca. Ianya menyatakan islam tidak melarang jika sekiranya wanita muslim ingin menggunakan fesyen terkini di zaman moden ini tetapi pakaian tersebut biarlah digunakan daripada kain yang tidak terlalu nipis dan reka bentuk pakaian tersebut mestilah menutup seluruh tubuh kecuali muka dan tapak tangan. Tidak terlalu ketat higgalah menampakkan bentuk tubuh badan. Tapi apa yang Ierah tulis tu memang Ierah buat. huhu T_T

JADI DIMANAKAH TAHAP ANDA???
~Fikir-fikirkan dan renungilah~

^_^

Salam~

8 comments:

  1. Semoga ia menjadi rujukan buat yang lain ... in Sha Allah.

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah nombor 7. thanks for sharing, nice entry kak :)

    ReplyDelete
  3. sekarang masih cuba biasakan no7. smoga dipermudahkan =)

    ReplyDelete
  4. semoga diri ini boleh capai tahap ke-8

    ReplyDelete
  5. qila gemok ah payoh sungguh TT_TT rasa macam ketat je baju tu haih. Tak sabar nak kurus tp beli baju besor ehehee boleh lah jadi no. 7 :D

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah sis sebab pilih DIya sebagai pemenang..
    saya da pm =)

    ReplyDelete