Friday, April 18, 2014

Lost Weight with FreeLetics

Assalamualaikum Wbt.


All My Friends :) Hari ni nak kongsi satu tips bagaimana nak bagi kurus, badan cantik dan turunkan berat badan. For this entry, Saya nak shared satu senaman  yang dapat membantu anda menguruskan dan mencantikkan badan uols..



Apa itu Freeletics?

Ianya merupakan senaman yang menggunakan seluruh tubuh badan dan juga menggunakan berat badan sebagai beban dalam satu sesi senaman. Freeletics berasal dari Jerman pada tahun 2012. Ramai rakyat Jerman telah Berjaya melakukan perubahan bentuk badan dengan menggunakan freeletics. Ia sesuai dilakukan untuk semua golongan muda mahupun tua.




Freeletics Kuala Lumpur team telah ditubuhkan pada tahun 2013 dan melularkan ke seluruh Malaysia pada awal 2014. Tujuan penubuhan kumpulan untuk bersenam secara kelompok berkumpulan.
Routine beginner ini dicipta sendiri oleh Amirul Agam, khas untuk mereka yang baru mencuba senaman freeletics. Routine ini sesuai dilakukan untuk semua golongan untuk menguji tahap stamina dan kecergasan diri masing-masing. Lakukan routine ini selama sebulan sehingga stamina dalam keadaan baik sebelum menempuh cabaran 15 minggu bersama freeletics.


APA YANG DIPERLUKAN UNTUK BERUBAH
Semangat
Motivasi
Negatif dan positif
Target

Jadi korang yang baru nak mula start boleh la buat yang ni dulu, coznye kalau buat yang teruk-teruk takut berlaku kecederaan otot. Erm.. sakit tau.



Routine cardio Freeletics for beginner
Burpees (10x / 10 / 10x)
Squat (10x / 10 / 10x)
Lunges (10x / 10 / 10)
Climbers (10x / 10 / 10x)
High knees / Jumps (10x / 10 /10x)


ABS Workout Freeletics For Beginner
Sit Up
10X
20X
10X
20X
*Rehat 1 minit setiap satu sesi ulangan


Lakukan senaman cardio dan abs ini setiap hari untuk minggu pertama dan kedua atau untuk mereka yang masih belum mendapatkan stamina yang baik lakukan selama sebulan 6 hari dalam seminggu habiskan setiap sesi untuk keputusan yang baik.


Hye Guy.. if korang susah nak follow step dia. Dekat sini saya dah sertakan satu video daripada Amirul Agam bagi permulaan freeletics yang korang boleh ikut.


SMART DIET + GOOD WORKOUT = BEST RESULT
Guide Line For Cardio and ABS Beginner
Monday – Saturday – Cardio And ABS Workout
Sunday – Rest day


Jadi ape lagi try la senaman di. Hasilnya amat berkesan sure la takde jaminan pampasan. Hahahax!
Kalau korang rajin boleh la follow or Add..

INSTAGRAM : Amirul Agam / Freeletics Malaysia
FACEBOOK : Freeleticsworkoutmalaysiateam

** Page ini boleh di shared ^_^

5 comments:

  1. Oh My Allah.. kiranya urmm.. belly2 pun dah tade lah eik? ganti dgn six pack?
    wow cool!! nak buatlah nanti :D ahaha
    thanks share hehe ^__^

    Note: Jom buat sama2 XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.. sy pun tengah mencuba buat nye..

      Delete
  2. Hi munera! I just discovered freeletics today....are u still doing it?

    ReplyDelete
  3. Nk tanye,kalau buat freelatics terbantut ketinggian ke?

    ReplyDelete
  4. baru tau tentang kewujudan senaman nie.. huhu

    ReplyDelete