Monday, June 9, 2014

WINGS Versi Tanpa Distortion


Assalamualaikum semua, first pergi konset besar-besar ni. Ierah nak shared sikit pengalaman pegi Ierah. Selalunya kalau pergi konset orang akan pilih yang best-best tapi pergi macam bidan terjun coz dapat tiket orang belanja jadi kena la pergi. Lagi pun dekat je dengan rumah Ierah dekat Putrajaya je


Jadi ni konset Rock kental punya. Korang mesti kenal kan. Time pergi tu memang risau jugak la sebab aku pergi tak de baju rock-rock ni. Pakai ala kadar  ja. Baju santai kataye. Okey, Konset yang Ierah pergi ni konset Wings versi tanpa Distortion. Kali ni persembahan Wings versi unplugged. Buat pertamakalinya Wings tampil buat persembahan kepada peminat beliau berkonsepkan retrospektik akuastika. Jadi seat duduk semua tarak diri-diri. Memang santai, duduk je. Jadi risau  hilang sikit bila sampai sana sapa-sapa yang nak dapatkan koleksi baju, gift kea da dijual sekali. Tapi Ierah tak beli la. Jimat kata kau.




Kumpulan WINGS - (Awie, Joe, Edie & Black)
Tempat - Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC)
Tarikh / Masa - 8 Jun 2014 / 8.45 Mlm
Tiket - RM 99. RM 149, RM 199, RM 249 & RM299



Nak tangkap gambar dekat baner tu ramai sangat. Banyak sangat perminat rock yang datang. segan pulak sebab pakai santai je. Takpa-takpa orang cakap sempoi.

 


Taime ni kerusi banyak kosong. hehe. Tapi memang belakang Ierah kosong pun. yang lain ada orang jugak.




Akak aku yang terpaksa ikut aku ni terlebih excited pulak bergambar. Time pi cakap malas. Aleh-aleh dia yang over. Bila konset dah jalan dia pun turut jalan. (Tido rupanya) Teruk-teruk.


video

Tak sure pulak video yang ni panjang ke pendek. Nanti Ierah masukkan yang panjang sikit.

Bila dengar keluhand dari artis tentang keluaran album yang dipasarkan kurang dapat sambutan disebabkan ramai yang beli cetak rompak, download secara haram banyak lagi la. Jadi banyak kerugian daripada mereka. Jadi sebagai pengguna yang betul-betul bijak perlulah menggunakan peluang yang ada memajukan industri musik tanah air. Jangan duk downlod dah ye. 

Itu aje sihh... Ada story cite lagi..

Tata.. ^_^


1 comment: