Monday, November 10, 2014

Mak Su

Assalamualaikum wbt.

Mak Su?? Ini adalah gelaran yang baru aku dapat. Gelaran ni ramai yang dah dapat kan. Bukan agong or sultan yang bagi but dari keluarga tercinta. Syukur alhamdulillah for now. Bila akak aku yang first mendapat cahaya mata setelah selama tiga tahun perkahwinan dan mengalami masalah dalam mendapat cahaya mata. 


Untuk budak comel  Firash Hadwan ni sudah berusia 3 bulan. Baru je nak kongsi. Setiap hari buzy ja. Tapi keiginan nak menaip masih ada lagi. Bila tahun ni raya akak aku sanggup tak raya dengan family katanya nak due dekat Hospital Putrajaya takut apa-apa jadi dekat kandungan selepas buka ikatan rahim. Sebulan awal sebelum due tu family ingat baby FH dah nak keluar tapi dugaan Allah lebih baik sebab baby stay stabil dalam rahim. 


Habis je cuti raya terus drive balik Putrajaya. Sebab abang ipar cakap akak dah masuk labour room. Apa gi gegas terus pi balik Putrajaya. Jadi ingatkan baby dah keluar kul 2. Tapi stay lagi tak boleh. Bila sampai je. Doctor bagi tau kena tukar bilik sebab syiling hospital macam retak. Perhh.. apakah semua ni??


Lagipun tiba je Hospital dah pukul 5.00 petang. Dengan doa daripada keluarga baby FH dilahirkan dengan selamat. Mak aku yang paling seronok sebab dapat baby boy. Yela dalam family semuanya perempuan kan. 


Kalau korang tengok aku main cuit-cuit je tu. Sebab takut nak pegang baby. Dalam hati ni geram sangat-sangat. Tunggu besar je tu. Nanti Mak su tomoi-tomoi Firash.


Welcome dear. Pic ni ibu dia ambil selepas 25 minit dia keluar. tapi takde pencahayaan digunakan. Hye little boy be a good boy someday.

see you next entry ^_^


4 comments:

  1. assalamualaikum..
    saya dah lama follow blog ni dan sekarang ada blog baru yg memberi ruang kepada semua samada di dalam dan luar negara berkongsi cerita di situ.
    banyak kisah menarik dari student luar negara yg akan sy paparkan :)
    awak pun boleh berkongsi pendapat di situ .

    follow dan komen kalau sudi ye :)

    http://travelog-dakwah.blogspot.com/2014/11/blog-post.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. tq..mungkin banyak sangat kawan tak perasan awak..hihi..okay saya pi follow awak sekarang ye..hihi

      Delete
  2. Alhamdulillah.. cam akak dulu la.. after 3 years married baru rezeki anak buat akak.. skali twin ko, hahaha.. tp kali ni pregnant, akak dpt pompuan gak kot..hope one day dpt gak baby boy. heeee~okey mak su timah, opss..mak su ira!tataaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..kak pun ada problem ke?? best la.akak sy pun dapat twin tahun pertama perkahwinan.bila 4 bulan gugur sebab rahim pendek..

      Delete