Monday, February 20, 2017

Bukit Mas bersama teman

Assalamualaikum.
Sejak dah menetap dekat kampung sendiri. Sis dah pandai cari tempat riadah. Kali ni kawan wad yang syorkan. Waktu tu ada satu post dari kembara sepi (Gelaran Facebook) wujudnya tempat hiking di Bukit Mas taiping. Tapi tak pasti ketinggiannya berapa. 
Thanks cousin for besutiful picture

Mula-mula tak pasti mana lokasi Bukit mas ni. Sebab yang tahu dekat Aeon dan dekat Taman Bukit Mas. Semangat nak pergi. terpusing-pusing kawasan Taiping tak dapat. Tiba-tiba teringat nak contact orang yang komen dalam Facebook kembara sepi tu. Selamatla Kak Lilly bagi responds. Sis cakap dah balik rumah dah sebab dah lewat petang. Free nanti saya datang. Gituww sis cakap.
Okey sapa-sapa yang nak naik. Gambar bawah ni kaki bukit. Bagi sis sapa-sapa suka santai boleh naik ni. Tapi berpeluh juga. Masa nak sampai atas 25 minit. kejap sangat. Maybe ketinggian dia 250m sahaja.



Okey untuk pengetahuan korang bukit ni memang banyak periuk kera. Kiri kanan korang ada pokoknye.



Then korang akan lalu laluan air. Jangan ingat ni tangga.Haha


Good untuk uncle yang selalu naik atas. siap sediakan penanda setiap laluan. thank you so much.


Sebenarnya sis tak dapat view dekat atas. Tapi jumpa tempat istirehat. time ni jumpa uncle-uncle duk menyembang.


Ni view dari atas. Tapi tangkap time perjalanan. nice-nice jugak kan.

Korang yang duduk area Taiping. Apa lagi. Naik la. 

~for fit~

1 comment:

  1. Periuk kera tu x gigit ke.slalu tgk kat tv besor2 pokok periuk kera tu.gergasi

    ReplyDelete