Thursday, January 30, 2014

Backyard Monsters And Dinosaurs


Assalamualaikum :)


Beberapa hari yang lepas Ierah pergi Marina Putrajaya untuk spend time dengan cousin Ierah yang baru habis belajar SPM. Ada pameran Backyard Monsters And Dinosaurs. Sebenarnya pameran tu dah lama ditunjukkan, Cuma belum ada masa yang sesuai nak tengok. Sebab ada yang cakap tak da apa-apa pun dekat sana.
Tapi tidak lah menjadi kesalahan kepada sesiapa yang nak suka berjalan dan ingin menambah pengetahuan tentang ilmu alam ni. So, kepada mereka yang berminat dengan perkara yang menyeramkan ni (seram ke Haha) atau nak melihat dengan lebih dekat koleksi backyard monster dan jugak dinosaurs bolehlah berkunjung di Marina Putrajaya, iaitu di Pusat Maritim Putrajaya, Presint 5.

For information you all boleh refer pada poster berapa diatas yang bayaran untuk memasuki ke tempat ni tak la mahal pun. Berbalaoi la kalau nak pergi ye. RM10 untuk dewasa RM6 untuk kanak-kanak. Boleh dikatakan tiap hari boleh masuk la. Hahaha :)

Itu baru masuk dah tangkap gambar. Dah Nampak kan keterujaan nak masuk tu.

Okay. Pengembaraan bermula dari sini. Jom kita masuk! 
. . . . . . . . . . .

 
Dengan ada peta yang diberi aku tak guna pun. Haha. Simpan dalam beg je terus. Apa yang jadi lepas tu. Bergambar jela kejenye.
Nak naik atas tu. Nak naik atas tu jugak!
Tapi lain pulak yang jadi, bila dah masuk dengar bunyi dinosaurs terus menjerit. Haha. Terover pulak. Mana nak terkejut depan pintu ada labah-labah besar. Siap gerak-gerak lagi. Lepas tu tak takut dah siap boleh tampar-tampar lagi sebab GERAM! Sapa suruh bagi terkejut aku. Emm..

Ni nama dia Pachycephalosaurus, kesian dia aku tengok dalam bayak-banyak dia yang paling hodoh. Haha.
Dalam banyak-banyak dinosaurs yang ni kami paling takut sebab kepala dia panjang lepastu tergeleng-geleng rasa nak tampar biar tempeleng.

Selain daripada tu ada terdapat beribu jenis koleksi serangga yang dapat kita tengok.
Ana..Ana cicak ni kereng macam hang la. Haha
Sebenarnya banyak gambar yang nak kongsi. Disebabkan terlalu banyak Ierah tak dapat nak kongsi la ye.
Bagi korang jugak boleh jengok yo dekat sini sambil jalan-jalan makan angina. Selamat menyambut tahun melawat Malaysia 2014.

9 comments:

  1. I want to come to see this exhibition but no way..

    ReplyDelete
  2. wah.. tgk dinasor :)
    dulu pernah tgk masa kat Petrosains :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Petrosains. Mesti lebih besar tempat dia kn..

      Delete
  3. wahh :) best nya,,,,pic yang last tuh,,posing maut yer,,,takut dinosour kat situ huhuhu :) (gurau je) :)

    ReplyDelete
  4. woah bestnya . teringin nak pergi gak !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Datang la.tapi tak sure ada ke tak...hihi

      Delete