Monday, April 28, 2014

Shawl Butterfly Look Like Fareeda


Assalamualaikum.

Hai semua.. Sorry sangat-sangat curi time korang semua ye. Ingat tak tahun lepas Ierah ada buat totorial tudung bawal Ala-ala kupu-kupu.. Tak sangka pulak sekarang dah famus bila seorang blogger yang cute tu post totorial bawal ala-ala fareedah tu yang sama macam Ierah buat tahun lepas. Ierah dapat tahu pun melalui blogger terkenal Beautifulnara. So, mesti uols dah cuba kan..
Good ^_^.

Apa-apa pun untuk kali ini Ierah buat totorial tapi bukan ala-ala faredah sebab sebelum ni dah guna nama kupu-kupu kan.. (mungkin tak glemorrr) tak pe janji dapat kongsi dengan korang semua. Yang ni untuk tudung shawl pulak tau...

Shawl ala-ala Butterfly


Step 1 : Gunakan shawl haft moon. Coz bila pakai terletak lebih cantik. Jika anda selesa melipat dibahagian depan tudung boleh la lipat macam Ierah. Kalau tak buat macam biasa sahaja ye..



Step 2 : Pastikan tudung berada terletak dibahagian tengah dan samakan setiap hujung tudung anda.


Step 3 : Pin kan tudung anda.


Step 4 : carikan pin yang bersesuaian (Cantik or besar )


Step 5 : Mulakan dari bawah tudung buat lipatan (zip-zet) sehingga di tengah tudung. Tidak terlalu atas. Ini boleh menyebabkan tudung anda menjadi senteng.


Step 6 : Pin di tengah-tengah lipatan yang telah disusunkan.


Step 7 : Pin kan di kedua-dua sisi bahu anda supaya tudung terletak dengan lebih kemas.




Hasilnya : kan…. Dah siap. Nampak kemas. So apa lagi cuba la. Senang je kan. Anda digalakkan memakai tudung yang tidak jarang ye… supaya tidak menampakkan leher anda or pakai inner di bahagian dalam.

SELAMAT MENCUBA SEMUA 
^_^

p/s : Link ini boleh dikongsi ye...

6 comments: