Wednesday, September 14, 2016

Turn 25 Years Old

Assalamualaikum.w.b.t


Selamat hari raya Aidil Adha untuk silent reader. Alhamdulillah Kak Mun nak gi tahu yang kite dah 25 tahun. Dalam usia macam ni mesti ada yang dah kawin anak berderek. hehe. Untuk mereka yang berjaya Alhamdulillah. Kalau tak berjaya jangan susah mesti ada yang berjaya dalam sesuatu tetapi kita tak nampak. Walaupun sekecil zahrah. Contohnya korang baik dalam keluarga, bagi keluarga bahagian tu pun satu kejayaan dunia akhirat. Kau susah mana pun kalau kau selalu beribadah tu pun kejayaan diri sendiri. Jadi bersyukur ye.




Sebab apa Kak Mun cakap macam tu. Sebab ada sesetengah kaya, senang, cantik pun tak bahagia. (Faham tau. Maksud Kak Mun, Tak semua. Sebagai contoh). #biasalah orang sekarang kena cakap bagi jelas nanti kena hentam.


Bagi Kak Mun sekarang semua dah dapat nak cakap susah tak. Biasa-biasa je. Sejak dah tukar depatment dapat kawan-kawan sekepala. Sebelum ni pun best. Tapi boleh rasa berbeza sikit. Sebab kawan yang sini semua perempuan. Sekepala. Dah macam adik beradik.


Diorang ada buat suprise before cuti raya Aidil Adha. Memang terkejut. selalu buat suprise dekat kawan-kawan. Tapi diorang cakap tiap kali nak buat mesti orang tu lepak tempat bilik makan tu. Terima kasih banyak-banyak dekat Nurul, Kak cyla, Kak Nadrah dan faiz. Sebab usaha nak buat walaupun dipaksa buat lakonan semula. Tah apa-apa kan.

video

Kalau korang nak tahu vedio ni di ulang tayang. Waktu tu kawan kak panggil whatsapp ada benda nak tanya. Jadi kak malas nak balik ke tempat nak lepak-lepak dekat meja Nurul. Duk sembang-sembang tiba-tiba nurul panggil. 

Nurul : Kak mun boleh tak betulkan tudung dekat dalam bilik ni.
Aku : Amboi sebelum ni pakai tudung pandai je. Ni dah kenapa. Totorial dah abis ka.
Nurul :  Datang jela, Nurul dari tadi susah betulkan tudung.


Kak Mun pergi jela. Bila buka pintu Kak Nad masuk. Tapi Kak Mun duk membebel lagi. Tapi macam pelik sebab ada kek atas meja. Tiba-tiba diorang surprise seriously terkejut. Lepas tu Nurul cakap

 "alaaaaa lupa nak rakam. Kak mun, keluar bali"

 Korang rasa apa time tu. Tah apa-apa. Baru je nak menangis air mata gembira dia buat lawak bodoh pulak. Apa lagi buat la lakonan tu. Hahaha


Apa-apa pun. Memang terkejut and thanks are lot dekat adik-adik and akak-akak. sebab buat surprise dekat den. Love you.


5 comments:

  1. ohh btw, azey dah follow sini ye :)

    http://thecyclazey.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. eh sebaya la kite.,
    dah lapan kali umur aku 25 taun..,
    huhu :P

    ReplyDelete